Wedstrijdverslag: Wacker 1 – VV Sleen 1

Sleen begon de wedstrijd met de belofte om energiek te spelen, en dat deden ze vanaf het eerste fluitsignaal. De teleurstellende prestatie van vorige week tegen Schoonebeek werd vergeten en met vertrouwen begonnen ze aan de wedstrijd in de wijk.

Een scherp begin van Sleen resulteerde al snel in een doelpunt. Na een lange bal van Darneviel stond Jeroen plotseling oog in oog met de keeper van Wacker, die zich verkijkt op de bal. Jeroen maakte geen fout en werkte de bal koelbloedig binnen, slechts drie minuten in de wedstrijd. Ondanks het energieke spel van Sleen leverde dit voorlopig niet meer kansen op.

Na een kwartier spelen meldde Wacker zich voor het eerst serieus in de wedstrijd. Een foutieve pass van Sleen op het middenveld resulteerde in een kans voor Wacker, maar deze ging hoog over.

Sleen bleef echter druk uitoefenen, en na twintig minuten was het bijna weer raak. Een schot van Jeroen Mens belandde op de paal vanaf zo’n vijfentwintig meter, gevolgd door een kans voor Arjan Goeree die geblokt werd. Sleen bleef de druk opvoeren, maar slaagde er niet in om meer kansen te creëren.

Het eerste halfuur was het vooral Sleen dat de bal had en Wacker kwam nauwelijks aan voetballen toe. De 0-1 voorsprong voor Sleen was dan ook verdiend.

In de periode dertig tot veertigste minuut werd Sleen slordiger, waardoor Wacker meer in de wedstrijd kwam. Lars Meyer pakte een onnodige gele kaart in een duel. Vlak voor rust kreeg Arjan Goeree nog een goede kans op 0-2, maar hij schoot de bal voorlangs.

In blessuretijd van de eerste helft zette Sleen nog een keer aan, wat resulteerde in een kans voor Jeroen Mens die de bal vanaf twintig meter goed in het doel schoot.

De ruststand was 0-2 in het voordeel van Sleen.

In de tweede helft kwam Wacker met een andere formatie uit de kleedkamer, wat resulteerde in meer druk en kansen voor Wacker in het begin van de tweede helft.

Maar het was Sleen dat in de 55e minuut de voorsprong vergrootte. Na een fout in de verdediging van Wacker kwam Arjan Goeree in balbezit en hij scoorde met een prachtige stift over de keeper heen: 0-3 voor Sleen.

Wacker bleef proberen, maar slaagde er niet in om tot echte kansen te komen. In een sterke fase van Sleen kreeg de centrale verdediger van Wacker tweemaal rood voor overtredingen op Patrick en Jesmer.

In de 67e minuut maakte Jochem Camies zijn debuut voor Sleen. Na de rode kaart domineerde Sleen de wedstrijd en creëerde het meer kansen. Wacker kon niet meer gevaarlijk worden en Sleen behield de controle over de wedstrijd.

Al met al een zeer verdiende overwinning voor Sleen. Ze waren op alle fronten beter en domineerden de hele middag. Dit goede gevoel zal de selectie meenemen in de komende week met trainingen, met als hoogtepunt de derby op het eigen sportpark tegen Sweel.