Wedstrijdverslag: VV Sleen – VV Ruinerwold

Op een regenachtige dag stonden Sleen en Ruinerwold tegenover elkaar, waarbij Sleen vastberaden was om het slechte gevoel van drie opeenvolgende nederlagen van zich af te spelen. De hoofdtrainer had vooraf benadrukt dat de ploeg met energie moest spelen, een boodschap die goed werd opgepikt door de spelers van Sleen vanaf het eerste fluitsignaal.

Sleen kreeg al na 8 minuten de eerste kans van de wedstrijd, toen Jesmer over rechts een voorzet gaf op Jordi van de Bosch, maar diens kopbal miste kracht. Enkele minuten later volgde opnieuw een aanval over rechts, maar opnieuw kon Jordi van de Bosch zijn kopbal niet goed plaatsen.

Na 16 minuten kreeg Sleen de eerste grote kans van de wedstrijd, toen Jacques met een steekbal Ruben alleen voor de keeper zette. Ruben legde de bal breed, maar een verdediger wist nog net tussenbeide te komen.

Het was Sleen dat het eerste gedeelte van de eerste helft domineerde en dit resulteerde in de openingstreffer. Ranil werd weggestuurd en scoorde koelbloedig de 1-0. Niet veel later verdubbelde Sleen de voorsprong toen Ruben een aanval opzette, Jordi Ranil wegstuurde en die vanuit een moeilijke hoek de 2-0 binnenwerkte.

Ruinerwold kwam echter terug in de wedstrijd met een goal na een verre inworp, waardoor de stand op 2-1 kwam. Dit leidde tot een fase waarin Ruinerwold meer druk zette, met verschillende kansjes en corners tot aan de rust.

Vlak voor het rustsignaal kreeg Sleen nog een grote kans op 3-1, maar Ranil slaagde er niet in zijn hattrick te voltooien.

Sleen ging met een 2-1 voorsprong de rust in.

In het begin van de tweede helft was het spel rommeliger, met enkele halve kansen voor Sleen en Ruinerwold dat iets beter kon combineren dan in de eerste helft.

In de 60e minuut zorgde Arjan Goeree met een gevaarlijke aanval voor de 3-1 voorsprong. Zes minuten later profiteerde Sleen opnieuw van een fout in de verdediging van Ruinerwold, waarbij Jordi van de Bosch de keeper omspeelde en de bal breed legde op Jeroen, die de 4-1 binnenwerkte.

In de 75e minuut was het opnieuw raak voor Sleen na een slechte terugspeelbal, waarbij Jasper Ruinemans zijn rentree in het eerste elftal bekroonde met de 5-1.

Vlak voor het eindsignaal maakte Sleen de 6-1 na een steekbal door het middenveld, waarbij Goeree overtuigend afrondde.

Al met al een overtuigende zege voor Sleen, hun eerste overwinning na de winterstop na drie nederlagen in 2024. Door deze overwinning nemen de mannen van v.d. Valle het goede gevoel mee in aanloop naar een oefenwedstrijd op aanstaande donderdag tegen CEC en de competitie wedstrijd van volgende week uit tegen Schoonebeek.