Wedstrijdverslag: VV Beilen 1 – VV Sleen 1

Het was een enerverende wedstrijd tussen Beilen en Sleen, die vanaf het eerste fluitsignaal spannend was. Beilen kende een wat zwak begin, want binnen een minuut na de aftrap van Beilen kreeg Sleen de eerste kans. Lars Meijer verzuimde deze af te maken.


Na 9 minuten bracht Beilen zich op voorsprong door een rebound. Een afstandsschot zwabberde onvoorspelbaar, waardoor de keeper het niet kon pakken en de verdedigers niet meer konden corrigeren. Dit opende de weg voor een sterke fase van Beilen. Sleen probeerde grip te krijgen, en na een kwartier wist de rechtsback van Sleen met een goede actie een gevaarlijke aanval van Beilen te onderbreken.
Na een half uur moest de rechtsback van Sleen geblesseerd het veld verlaten, de invaller begon aan een sterke wedstrijd en kreeg vrij snel erna 2 grote kansen op een goal voor Sleen. De rood witten kregen na dit moment grip op de wedstrijd en kenden een goed 2e bedrijf van de 1e helft. Uit een ingooi van Goeree volgde een slimme 1-2 met Patrick Zijnge, waarbij Lars Meijer op 25 meter afstand stond en de bal in de kruising schoot, waarmee Sleen gelijkmaakte. Direct na de aftrap die volgde uit deze goal miste de spits van Beilen een kans op open doel, nadat hij de keeper voorbij was. Dit was het laatste dreigende gevaar voor de rust en de teams gingen met een 1-1 stand naar de thee.


De tweede helft begon scherp voor Sleen, desondanks was Beilen de eerste die een grote kans kreeg. Patrick Zijnge stond echter paraat voor de lijn en wist de bal weg te werken. Daarna was het voornamelijk Sleen dat domineerde. Na 25 minuten goed voetbal van Sleen begon Beilen echter langzaam weer in de wedstrijd te komen. Daarna scoorde Beilen ook het doelpunt om weer de leiding te nemen. Een fout in het druk zetten van Sleen waardoor iedereen een stap te laat was zorgde ervoor dat de buitenspelers van Beilen een vrije weg hadden naar de keeper. Kort na deze goal kregen de zwart gelen een rode kaart en smeedde Sleen nog een laatste plan om de wedstrijd naar haar hand te trekken.


Ondanks de rode kaart, 12 minuten extra tijd en een hoop energie in de wedstrijd te leggen lukte het Sleen niet om nog grote kansen te forceren. De eindstand bleef 2-1 in het voordeel van de thuisploeg, en Sleen keerde met lege handen huiswaarts. Een wedstrijd vol hoogte- en dieptepunten, waarbij Beilen uiteindelijk als winnaar uit de bus kwam.