Herman brood-koorts loopt op.

Het Herman brood-toernooi voor de jeugdcategorieën JO 7 t/m JO19 op vrijdag 31 mei, zaterdag 1  en zondag 2 juni belooft wederom een grandioos gebeuren te worden. Aangezien het de 15e keer is dat het toernooi wordt georganiseerd in het jaar dat de vv Sleen 80 jaar bestaat, zal er op vrijdag- en zaterdagavond een after-party plaatsvinden die voor iedereen toegankelijk is.

Teams uit de provincies Groningen, Drenthe en Overijssel zullen de schitterende accommodatie van de voetbalvereniging Sleen komen bezoeken en de verwachting is dat deze teams veel supporters mee zullen nemen. De organisatie heeft een deelnemersveld van ruim negentig teams bij elkaar gekregen. 10 daarvan zijn van Slener komaf. In totaal zullen ruim 1000 voetballers actief zijn op dit door echte bakker Herman Schepers gesponsord toernooi.

Op vrijdagavond is de kick-off van het toernooiweekend. Het eigen JO19-team, aangevuld met enkele 19+-spelers speelt een wedstrijd tegen Sweel JO19-23. Daarnaast vindt ook de laatste speelronde plaats van de voorjaarscompetitie van de 45+-voetballers. Hoofdsponsor Herman Schepers zal samen met burgemeester Renze Bergsma de aftrap gaan verrichten van de 15e editie van het naar de sponsor vernoemd toernooi. Na afloop van de wedstrijden vindt er vanaf 21.00 uur een after-party plaats bij de grote stretch-tent op het festivalterrein. Zangeres Romana heeft tijdens een eerdere activiteit laten zien en horen dat ze prima in staat is om een lekker sfeertje te creëren.

Het toernooi krijgt op zaterdag 1 juni vanaf 9.00 uur een vervolg met de jongste jeugd en tegen 12.30 uur is de prijsuitreiking. Ruim 50 teams zullen proberen er een mooi en sportief toernooi van te maken. Ter gelegenheid van het feestelijk karakter van deze uitgave van het HBT heeft de Club van 100 freestyler Hugo Vliese (wereldkampioen 2022) bereid gevonden een demonstratie en twee clinics te verzorgen. Hij zal van 11.00 tot 14.00 uur aanwezig zijn op het sportpark.

Daarna  is het vanaf 13.30 uur tot 16.00 de beurt aan de JO11 en JO12-teams. Gedurende de ochtend en de middag zal er ook worden gestreden om de penaltybokaal. Enkele gerenommeerde keepers, o.a. oud-FC Emmen keeper Bart Woering, hebben toegezegd hun medewerking te willen gaan verlenen.

Zaterdagavond vanaf 18.30 uur is het de beurt aan vrienden- en buurtteams om de onderlinge krachten te meten en om uiteindelijk met de wisseltrofee naar huis te gaan. Dat kan pas gebeuren na middernacht, want vanaf 21.00 uur barst er een spektakel los met een grandioze feestavond m.m.v. coverband Woodpeckers. Ook hier is iedereen van harte welkom op het festivalterrein tussen hoofdveld en tennisbanen.

De zondag staat in het teken van de oudste jeugd. Vanaf zondagochtend 10.00 uur zullen vijftien talentvolleJO13, JO15 en JO17 strijden om de mooie prijzen. Ook voor deze groepen is er gedacht aan het randgebeuren. Elke speler krijgt voor zijn team de gelegenheid om via een shoot-out in aanmerking te komen voor het winnen van de Schutrups gazonmaaiers shoot-outbokaal.

Zoals ook in de afgelopen veertien jaren heeft Echte Bakker Herman Schepers uit Sleen zich weer bereid verklaard om zich als hoofdsponsor op te werpen van het nu al niet meer uit de Slener samenleving weg te denken groots opgezet jeugdtoernooi. Daarnaast heeft de organisatie de medewerking gekregen van de gemeente Coevorden om dit toernooi extra feestelijk te laten plaatsvinden..

Het toernooi maakt gebruik van ruim zestig vrijwilligers, waarvan enkelen ook al weer voor de vijftiende keer zich inzetten voor dit fantastisch toernooi.