Darttoernooi VV Sleen wederom een succes

Afgelopen zaterdag vond voor de 18e keer in successie het darttoernooi van de voetbalvereniging Sleen plaats. De fanatieke darters van onze vereniging, aangevuld met de darters van dartvereniging het Keldertje uit Sleen, en zoals al jaren de darters van de Drentsche Schans uit Den Hool. In totaal 35 fanatiekelingen gingen het strijdtoneel met elkaar aan.

Vanaf 2003 t/m 2024 wordt er al fanatiek gestreden om de titel, met uitzondering van 2011 toen was er door omstandigheden geen toernooi, en in 2020 en 2021 door Corona geen toernooi. Verschillende winnaars hebben we gehad. Het begon in 2003 met Ron v/d Kolk maar ook mannen als Bert Jan Hidding en Kasper Bruinsma gingen er met de titel vandoor. Het toernooi werd echter de laatste jaren gedomineerd door de darters uit Den Hool. Albert Hofman, Bert Kuipers, Gerko Tibbe om maar eens een paar winnaars te noemen. Echter is op dit moment Jasper Ruinemans uit Sleen in uitstekende vorm. Jasper wist dit jaar voor de tweede keer op rij dit prestigieuze toernooi te winnen.

Sinds een aantal jaren wordt de loting op de dag zelf verricht en dat levert zeker deze zaterdag mooie poules op. Geen van de poules kon gezien worden als de fameuze poule deze doods, wat betekende dat er qua sterkte de indeling keurig was verdeeld.

Na enkele uurtjes waren de poulewedstrijden gespeeld en kon de wedstrijdleiding, die in stevige handen lag bij de organisatoren Freddy Schlimback, Jasper Ruinemans en Stijn van Wijk de balans opmaken wie er door zou zijn naar de winnaarsronde (de nummers 1 en 2  van de poule) en wie naar de verliezersronde (de nummer 3 en 4 van de poule) Uiteindelijk werd duidelijk dat het kaf zich van het koren had gescheiden en dat de kanshebbers zich ook voor de winnaarsronde hadden geplaatst.

In de verliezersronde werd er keihard gestreden om de eer. Ondanks dat het om de verliezersronde ging wilden alle darters in deze poule uiteindelijk toch met een goed gevoel het strijdtoneel definitief verlaten, en het liefst zo hoog mogelijk. Er werd gespeeld volgens Knock-Out systeem en dat resulteerde uiteindelijk in twee halve finales. De eerste ging tussen de twee sleners Tim Winkel en Ruben Zijnge, waar Ruben duidelijk de betere bleek te zijn 3-0. De tweede halve finale ging tussen Gert Pals van de Drentsche Schans en Jesse Smits uit Sleen. Gert was in een spannende wedstrijd nipt met 3-2 te sterk. In de finale bleek Ruben iets minder bestand tegen de druk, Gert won 3-2.

Ook in de winnaarsronde werd er volgens het Knock-Out systeem gespeeld. Hier speelden in de twee halve finales Jasper Ruinemans tegen Albert Hofman, Jasper bleek veel te sterk 4-1 en Jesper Bult tegen Peter de Jong van de Drentsche Schans. Peter was een maatje te groot voor Jesper ook hier 4-1. In de finale bleek al snel duidelijk dat Jasper de titel ging prolongeren. 3-0 voor Peter won nog leg 4, waar Jasper vervolgens leg 5 en 6 naar zich toe trok . Einstand 5-1 in legs voor Jasper.

Er werden maar liefst 5×180 gegooid, Jasper Ruinemans 1x en Albert Hofman en Albert van Lottum ieder 2x. De hoogste uitgooi van de avond kwam op naam van Peter de Jong met 130

 Freddy Schlimback, Jasper Ruinemans en Stijn van Wijk blikken terug op een zeer geslaagd toernooi. De heren gaan op voor editie 19, en wel op zaterdag 8 maart 2025.