Nieuws


Zeer geslaagde eerste editie van “Sleen in beweging”‘

Afgelopen zaterdag vond onder redelijk goede weersomstandigheden voor de eerste keer “Sleen in beweging” plaats. De gehele dag en avond waren er door de volleybalclub Sleen en de voetbalvereniging Sleen tal van activiteiten georganiseerd waar de inwoners van Sleen en buitendorpen zich actief of passief mee konden vermaken. Helaas was het de handbalvereniging Exito niet gelukt om een bijdrage te leveren vanwege een gebrek aan vrijwilligers. Niet alleen voor de handbal een probleem, maar meerdere organisaties en clubs hebben met dat “modeverschijnsel” te maken.

In de ochtenduren vond het zogeheten Oranjefestival plaats voor jeugd onder de 13 jaar. Een veertigtal leden/niet-leden had zich hiervoor opgegeven en onder deskundige leiding van enkele trainers werden verschillende spelvormen op het gebied van voetbal afgewerkt. Tegelijkertijd waren op het beachveld enkele vrijwilligers van de VC Sleen bezig om belangstellenden de fijne kneepjes van de volleybalsport aan te leren. Tussen de sportactiviteiten door was er de mogelijkheid om op een groot springkussen “tot rust” te komen. Deze ochtend werd door de trainers van de JO13 ook gebruikt om hun team een week voorafgaand aan de bekercompetitie te laten oefenen tegen de leeftijdsgenoten van Twedo. De uitslag van 3-0 voor Sleen geeft de beide coaches Gavin Haandrikman en Stijn van Wijk goede hoop voor de start van het nieuwe seizoen.

   

In het middaggedeelte was er voor de 50+-ers gelegenheid om mee te doen aan Walking Football en was er voor de oudere jeugd een buikschuifbaan aanwezig. Ondanks de iets te lage temperaturen werd er veelvuldig en enthousiast gebruik gemaakt van de 25 meter lange baan. Op het plein voor de kantine was er de gehele dag door de mogelijkheid om de inwendige mens te versterken. Vooral de broodjes hamburger en braadworst vonden gretig aftrek. Ook was door bakker Herman Schepers een groot Herman brood-toernooi brood gebakken en de aanwezigen mochten raden wat het exacte gewicht was van het brood. Uiteindelijk bleek Wilma Kiers met haar inzending van 3998 gram het dichtste bij het gewicht van 3950 gram uit te komen en mocht zij het speciale overheerlijke brood van de organisatie in handen nemen.

           

’s Avonds speelde het talententeam van Sleen, de JO19, een oefenwedstrijd tegen EHS ’85. De vele toeschouwers zagen in een aantrekkelijk duel veel doelpunten, waarbij de uiteindelijke 7-3 in het voordeel van Sleen uitviel. Na afloop van de match was buiten voor de kantine nog een gezellig samenzijn. Helaas dit jaar, vanwege de Corona-maatregelen, nog zonder livemuziek, maar de stemming onder de aanwezigen bleef, mede door de uitstekende weersomstandigheden, tot de eindtijd van half twaalf perfect. Voor de organisatoren van de dag een prima afsluiting van een leuke dag. Op naar editie 2!