Nieuws


Walking Football bij de vv Sleen

 

 

Misschien heb je er al iets over gelezen, gehoord of zelfs gezien op tv en of internet. Walking Football, het nieuwe voetbal voor de ouderen, die nog in beweging willen blijven of weer willen gaan bewegen en dan met name ook vooral verantwoord bewegen. Gezellig met elkaar of nieuwe mensen ontmoeten. Dit alles staat centraal in het Walking Football.  Een voorbereidingscommissie bestaande uit Bert Bultena, Kees v.d. Bosch, Wim Keus en Jan Tinge is, met ondersteuning vanuit het bestuur door Albert Cremers, de afgelopen weken bezig geweest om het één-en-ander voor te bereiden.

 

Wat is het verschil met het “gewone“ voetbal:

* de veldafmeting is 42 m lang bij 21 m breed

*  2 kleine doeltjes

*  6 tegen 6

*  geen keeper

*  geen buitenspel

*  wandelend en niet rennend

*  geen slidings maken

*  geen lichaamscontact (duwen, schouderduw)

*  de bal mag niet boven heuphoogte.

 

Wat blijft hetzelfde met het “gewone” voetbal; -passen en aanname -dribbelen -verdedigen -maken van doelpunten -vooral spelplezier maken Verder moet je het “gewone” voetbal helemaal vergeten.

 

Walking Football is ontwikkeld om blessures bij ouderen deelnemers te voorkomen, zodat men langer aan hun sportactiviteit kunnen deelnemen en om gezellig met elkaar bezig zijn. Het bewegingsapparaat werkt bij ouderen nu eenmaal anders dan bij jongeren. Daarom is deze vorm van verantwoord bewegen ontstaan.

 

De introductiebijeenkomst van het Walking Football van de vv Sleen staat gepland op zaterdag 3 juli 2021 om 14.00 uur. Na de algemene voorlichting bestaat er de mogelijkheid om nog even een balletje met elkaar te gaan trappen. Vervolgens organiseren we in september tijdens de Nationale  Sportweek een demo met de All Stars van v.v. Emmen.

Heb je interesse en wil je graag kennismaken met Walking Football, neem dan contact op met de Walking Football-coördinator Bert Bultena (0646220488)  of stuur een berichtje naar secretariaat@vvsleen.nl

Of graag tot ziens op de introductiedag 3 juli 2021 in de kantine van vv Sleen.