Nieuws


Informatie betreffende jeugdtrainingen

Herstart training jeugd vv Sleen

Na overleg met de trainers heeft de jeugdcommissie besloten om vanaf maandag 4 mei geleidelijk aan te gaan beginnen met het geven van trainingen. De jeugdafdeling start eerst één keer per week met de jongste groepen (JO7 t/m JO12) en vanuit die ervaringen wordt het mogelijkerwijs uitgebouwd naar 2 x in de week en het toevoegen van de oudste jeugdgroepen. In samenwerking met het bestuur heeft de jeugdafdeling een protocol opgesteld waar spelers/speelsters, trainers/leiders en ouders/verzorgers zich aan dienen te houden:   Protocol corona training

Onze georganiseerde trainingsactiviteiten zijn inmiddels aangemeld bij de gemeente Coevorden en we dienen ons strikt te houden aan de regels die zijn opgesteld in het protocol over buitensportactiviteiten voor kinderen en jongeren tot en met 18 jaar. Op de momenten dat er wordt getraind, is er altijd iemand vanuit de jeugdcommissie herkenbaar aanwezig om de trainingssessies in goede banen te leiden en, indien nodig, mensen aan te spreken op hun gedrag. Het meedoen aan de trainingsactiviteiten gebeurt op eigen risico en er geldt geen verplichting tot deelname aan een activiteit. Ook de Keepersschool Noord heeft aangegeven de trainingen aan onze keepers weer op te willen gaan pakken en hun activiteiten vallen onder het door ons opgesteld protocol.
Niet al onze velden mogen gebruikt worden. Wij willen zoveel mogelijk het trainingsveld en veld 2 ontzien, omdat men daar inmiddels is gestart met de onderhoudswerkzaamheden. Veld 3 zal de basislocatie zijn, waarop onze activiteiten plaats gaan vinden. Het verzamelen voor een training gebeurt gefaseerd bij het grote toegangshek bij het trainingsveld. Vanuit die verzamelplek wordt de groep door hun eigen trainer meegenomen naar veld 3. Na afloop van een training gaat de groep met de eigen trainer via het voetpad terug naar de fiets of de parkeerplaats van de sporthal. Kleedkamers en kantine blijven gesloten.
Trainers en leiders staan te popelen om weer te beginnen met hun trainingsactiviteiten en van menig ouder/verzorger hebben we inmiddels ook al vernomen dat hun zoon/dochter niets anders wil dan weer lekker te gaan trainen bij de vv Sleen. Als bestuur en jeugdcommissie zijn we zeer blij dat we toch nog in staat zijn om dit seizoen een paar weken trainingsactiviteiten aan te kunnen bieden. Indien we met allen ons gezond verstand gebruiken, werken we met elkaar aan een nog ruimere versoepeling van de corona-aanpak.
We willen de training gaan verzorgen volgens onderstaand schema:
Maandag: 18.15 uur: JO9                       Woensdag: 18.00 uur: keepersschool
18.30 uur: JO11-1                                   18.15 uur: JO7
18.45 uur: JO12                                      18.30 uur: JO11-2

Ouders/verzorgers, trainers en/of spelers kunnen via onderstaande link vanuit de KNVB meer informatie verkrijgen over hoe om te gaan met groepsactiviteiten in corona-tijd:

https://www.knvb.nl/nieuws/assist/assist/59901/coronaprotocol-voor-verenigingen-met-jeugdactiviteiten