Nieuws


Hoofdveld vv Sleen wedstrijdwaardig

Ruim een jaar geleden werd op 8 maart voor het laatst een competitiewedstrijd gespeeld op het hoofdveld van de vv Sleen. Exact 13 maanden later was er weer van wedstrijdvoetbal  sprake op een geheel gerenoveerd veld voorzien van een watervasthoudende lavalaag waardoor er een betere wortelstructuur aan de graszode ontstaat.

Algemeen directeur Mark Bijkerk van Bouma Sport & Groen en Geert van Kerkvoorde, bemestingsdeskundige van DCM gaven het bestuur op 22 maart jl. groen licht om het hoofdveld te gaan gebruiken. Nadat de jeugd een paar keer de training had mogen uitvoeren op het hoofdveld was het op 8 april tijd voor een testwedstrijd tussen het JO19-team en Sleen 2 (zat.). Niet alleen een wedstrijd om veld en lichtinstallatie eens uit te proberen, maar tevens een mooie gelegenheid voor de voetballers om voor het eerst na het weekend van 10/11 oktober weer eens een wedstrijd te spelen.

Het enthousiasme bij de voetballers bleek wel uit het feit dat men ruimschoots voor aanvang van de wedstrijd bezig was met de warming-up. Na een wat onwennig begin van de wedstrijd was er al gauw sprake van een gelijkopgaande strijd waarin het team van coach Bertrand Juffer de eer had om als eerste het (nieuwe) net te vinden. Voor rust werd het nog gelijk, waarna het juniorenteam van trainer Rogier Buls na de pauze de leiding nam na een werkelijk schitterende assist van Lars Meijer op Niels Heyse. Laatstgenoemde scoorde zeer fraai met een formidabel schot in de rechterbenedenhoek. Uiteindelijk kwam de gelijkmaker nog op het scorebord en werd de zeer geslaagde testwedstrijd afgesloten met een terechte 2-2.