Nieuws


Herman Broodtoernooi: code oranje weggespeeld

Het was even slikken voor de organisatie van het Herman Broodtoernooi: voor het eerst sinds de start in 2007 moest een toernooidag worden afgelast en dat was voor iedereen een behoorlijke domper.

Noodweer

Nadat op vrijdagmiddag vanaf 13.00 uur alles in gereedheid was gebracht, brak rond half 5 een gigantisch noodweer los boven Sleen. Met 6 man sterk wist men een net opgezette party-tent op de grond te houden en een half uur later kon men niet anders dan besluiten om het toernooi voor de vrijdagavond niet door te laten gaan vanwege de slechte weers- en terreinomstandigheden. Teams uit onder andere Almelo en Groningen werden op de hoogte gebracht en ook alle vrijwilligers kregen te horen dat ze noodgedwongen een andere invulling moesten gaan geven aan de vrijdagavond. Ook nu bleek weer de kracht van de organisatie uit het feit dat alle teams, sponsoren en vrijwilligers (persoonlijk) op de hoogte werden gebracht van het cancellen van toernooidag 1.

Jongens 7 en 9 teams

Op zaterdag kon de 12e editie van het jaarlijkse toernooi, gesponsord door Echte Bakker Herman Schepers, worden afgetrapt. Op de prima bespeelbare velden streden de allerkleinsten, de JO7- en de JO9-teams van verschillende verenigingen uit de regio om de fraaie prijzen. Voor het eerst in de historie van het toernooi werd gespeeld op kwart veldjes. Daarnaast mocht ook elke speler nog een penalty nemen voor de strijd om de Schutrups gazonmaaiers-penaltybokaal. Tegen half 1 werd het grote kampioenenpodium klaargezet en mochten winnaars en ook verliezers een plaatsje opzoeken bij de prijsuitreiking.

Jongens 11

Nadat de organisatie de speelvelden weer had omgebouwd tot JO11-afmeting, mochten vanaf half twee de E-junioren. Op zaterdag waren de weersomstandigheden sterkt verbeterd. Er werd met veel inzet en overtuiging gespeeld en onder zeer aangename temperaturen werd de eerste toernooidag voor de jongste jeugdteams afgesloten.

Stratenvoetbal

In de avonduren was het tijd voor het Stratenvoetbaltoernooi. Ook dit jaar had de organisatie weer acht teams op de deelnemerslijst staan en verdeeld over twee poules werd door jong en oud, man en vrouw, talent en supertalent gestreden om de wisselbokaal. In de finale bleek het (jonge) team van Diphoorn te sterk voor de winnaar van vorig jaar, team Bannerschultestraat, en krijgt de beker waarschijnlijk een jaar lang een mooi plekje in de keet te Diphoorn. Na de onderlinge strijd op het veld werd de avond voortgezet in de kantine van de voetbalvereniging Sleen. Onder het genot van een hapje en drankje werden de wedstrijden door de ‘buurt’genoten nog even geevalueerd.

Zondag JO17 en JO15

De slotdag van het grote voetbalevenement was voor de JO17- en de JO15-teams. Het was voor zowel voetballers, begeleiding, vrijwilligers en toeschouwers goed vertoeven op deze zondag. De weergoden hadden na hun verschrikkelijke actie van vrijdagmiddag voor de organisatie het beste van het beste bewaard en met een heerlijk zonnetje en goede temperaturen werden de wedstrijden van twintig minuten afgewerkt. Aan sommige teams was te zien dat ze een zwaar weekend hadden gehad (Winsum JO17-2 had een teamuitje van drie dagen in Drenthe) en enkele teams moesten alle zeilen bijzetten om met min of meer gehavende selecties het toernooi- en tevens seizoenseinde te halen. Gelukkig bleven vervelende blessures en incidenten uit en kon om half twee een trotse hoofdsponsor Herman Schepers de laatste bekers van de hand doen.

Lezing John van Zweden Herman Schepers en John van Zweden bij het Herman broodtoernooi

Het weekend werd afgesloten met een lezing door ras-Hagenees John van Zweden. Zo’n 60 sponsoren en andere belangstellenden werden door deze bevlogen ondernemer en voetballiefhebber meegenomen in zijn levensverhaal. Het was niet alleen eeen heel interessante lezing, maar het bleef tot het eind boeiend vanwege de vele herkenbare zaken voor de echte voetballiefhebber. Dat John van Zweden zich behoorlijk thuisvoelt in een voetbalkantine bleek wel uit het feit dat hij twee uur na afloop van zijn verhaal huiswaarts keerde nadat hij eerst nog even op de foto was gegaan met de hoofdsponsor van het Herman brood-toernooi. Een mooi plaatje van twee grootheden! Voor de organisatoren rest niets dan lof voor alle deelnemers, begeleiders, sponsoren en vrijwiligers. Dankzij hun aanwezigheid en tomeloze inzet werd ook deze uitgave van het Herman brood-toernooi weer een succes.

In het najaar van 2018 starten de voorbereidingen voor het volgend toernooi: in het Hemelvaartsweekend van 31 mei, 1 en 2 juni.

Bekijk het uitgebreide fotoalbum