Nieuws


ENGIE sponsort Voetbalvereniging Sleen

In 2017 heeft de gemeente Coevorden het beheer van de accommodatie overgedragen aan voetbalvereniging Sleen. Bij de overdracht van de accommodatie heeft de gemeente een bedrag gestort op de rekening van VV Sleen zodat zij het complex in een uitstekende staat kan brengen.

Het toenmalige bestuur, onder leiding van voorzitter Willem Wiegers, heeft er voor gekozen om met het beschikbare geld niet alleen de accommodatie te verbeteren, maar ook te kijken naar maatregelen rondom het energieverbruik en verduurzaming. Hierbij is het doel gesteld: het verlagen van de CO2-uitstoot en het verlagen van de energiekosten.

In nauw overleg met sponsor Van Luik Installatietechniek en energieleverancier ENGIE zijn er verschillende maatregelen genomen binnen de voetbalvereniging. Zo is de vereniging over gestapt op een andere vorm van verwarming voor het gebouw en water, is de verlichting binnen en op het veld vervangen voor ledverlichting en zijn er voordeligere tarieven afgesproken met energieleverancier ENGIE.

Inmiddels is de eindafrekening van 2019 binnen, en daarmee kan de voetbalvereniging voor het eerst het vergelijk maken met de oude situatie in 2017. Met trots kan de voetbalvereniging vaststellen dat het verbruik van elektriciteit met 36 procent en van gas met 23 procent afgenomen is. Dat betekent voor de vereniging dat, ondanks de belastingverhoging die een ieder van ons in de portemonnee heeft gevoeld, de energiekosten met 34 procent is afgenomen ten opzichte van 2017.

Het bestuur van de voetbalvereniging is daarom ook erg blij om te kunnen melden dat ENGIE VV Sleen de komende twee seizoenen gaat sponsoren. In de komende periode gaan de voetbalvereniging en ENGIE onderzoeken of het energieverbruik van de vereniging nog lager kan worden.

logo Engie - Services en energie